Група підтримки священиків УПЦ МП побила міліціонерів
Кримінал

Група підтримки священиків УПЦ МП побила міліціонерів

22 вересня 2015, 18:13
0
0
Сподобалось?
0

Конфлікт на релігійному ґрунті виник через те, що вже тривалий час вірні української православної церкви Київського патріархату й української православної церкви Московського патріархату не можуть поділити сільський храм. Відповідно до розпорядження голови Тернопільської ОДА визначено почергове користування культовою будівлею двома громадами. Однак прихильники Московського патріархату відмовилися передати ключі від церкви представникам Київського патріархату.

Минулого понеділка близько 15-ї години, до чергової частини Кременецького райвідділу міліції надійшло повідомлення, що невідомі намагаються незаконно проникнути у сільську церкву. На місце виїхала слідчо-оперативна група, підсилення бійцями батальйону «Тернопіль».

Правоохоронці встановили, що до храму зайшли представники УПЦ КП та однієї із громадських об’єднань для проведення богослужіння. В цей час до церкви прибули прихильники Московського патріархату та привезли із собою близько 200 невідомих осіб. Між двома громадами виникла сутичка. Правоохоронці намагалися припинити протиправні дії протестувальників, у результаті чого отримали тілесні ушкодження. На сьогодні по медичну допомогу з різними травмами звернулося декілька працівників міліції. Під час конфлікту у правоохоронців також викрали спецзасоби та понищили одяг.

Бійку міліції вдалося вдалося локалізувати близько півночі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися