На Волині в церкві мп моляться біля ікони російського царя Миколи ІІ
Волинь

На Волині в церкві мп моляться біля ікони російського царя Миколи ІІ

23 жовтня 2023, 11:21
0
0
Сподобалось?
0

У церкві Святої і Праведної Анни УПЦ МП села Мельники Шацької громади Ковельського району висить ікона останнього російського імператора Миколи ІІ.

Про це написав тато загиблого 26-річного Героя Тараса Харука Андрій Харук – повідомляє ВСН.

Нагадаємо, це вже не перший такий випадок у храмах московського патріархату. В січні 2023 року у Луцьку у районі Теремно в іконостасі нижнього храму Хрестовоздвиженської церкви побачили ікону російського імператора Миколи ІІ із сім'єю. Після розголосу ікону таки зняли.

«Померла тітка Женя - татова сестра. 83 роки. Сьогодні ховали. Село Мельники, колишній Шацький район. Церква московська. Стою собі в куточку, в пів вуха слухаю незрозуміле бурмотання молодого священника (попередній сидить за вбивство). Озираюсь - а на стіні ікона московського царя і його виплодку! Kurrrwa, десятий рік відбиваємось від московщини, діти наші гинуть на війні - а у церквах такі ікони висять! І до людей не доходить…», - написав обурений волинянин.

Очевидно, йдеться про попереднього настоятеля Свято-Аннівського храму Петра Границького. У 2020 році священник задушив 53-річного чоловіка, тіло якого знайшли у лісовому масиві поблизу села Мельники. До слова,  станом на квітень 2023 тривала судова тяганина у цій справі. Торік убивцю засудили до 8 років позбавлення волі, проте він не відбував покарання, а перебував під особистим зобов'язанням з'являтися до судових засідань, оскільки триває апеляційний розгляд. Родичі загиблого казали, що засідання декілька разів переносили з різних причин, а вбивця продовжував дебоширити і пити.

Окрім того, у коментарях Лариса Хомук написала, що в церкві продають літературу російською мовою.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися