Засудили монаха, який спалив церкву УПЦ у громаді на Буковині
Україна

Засудили монаха, який спалив церкву УПЦ у громаді на Буковині

6 листопада 2023, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

Монаха, який спалив храм Української православної церкви у селі Мілієве Чернівецької області, засудили до понад 5 років ув'язнення. Пожежа сталася 24 квітня.

Про це повідомили на Facebook-сторінці обласної прокуратури.

У суді прокурори довели, що 34-річний монах перебував у стані алкогольного сп’яніння та намагався викрасти гроші в односелиці, однак не зміг відкрити сейф та втік. У ту ж ніч він обікрав місцевий магазин, а щоб приховати крадіжку, вчинив підпал. Також підпалив храм Іова Почаївського Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ у селі Мілієве.

Чоловіка засудили до 5 років та шести місяців ув'язнення.

Що відомо про пожежу

24 квітня у селі Мілієве Вижницької громади горіли церква УПЦ МП та магазин. За інформацією ДСНС, вогонь знищив покрівлю будівлі, мансардні приміщення та перекриття між поверхами. Площа пожежі склала тисячу квадратних метрів.

За версією поліції, це був підпал. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом умисного знищення або пошкодження майна. 34-річного чоловіка затримали.

У 2014 році старий храм у селі Мілієве за рішенням парафіяльної громади передали священнику Київського патріархату. Служби УПЦ МП проводять у будівлі, яку надав благодійник.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися