Поляки «оживили» Острог 17 століття
Культура

Поляки «оживили» Острог 17 століття

18 травня 2016, 13:05
0
0
Сподобалось?
0

Старовинне містечко Острог, що на Рівненщині, “оживили” польські спеціалісти з «Poligon Studio» у 3-D вимірі. Тепер, як воно виглядали давня фортецю, її мури, вежі, а також церква та інші споруди, можна побачити в анімації. Це стало можливим завдяки проекту, який втілювався у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща- Білорусь – Україна» за кошти Євросоюзу.

Інтерес поляків до старовинного Острога, яким правив могутній княжий рід, серед яких були видатні полководці, святі, одні з найбагатших магнатів і благодійники, не безпідставний. Адже, як розповів координатор проекту, заступник голови громадської організації «Рівненський центр маркетингових досліджень» Борис Берташ, Острог до 1939 року вважався територією Польщі, саме тому там зберігається дуже багато документів.

- Також поляки, які працювали над створенням циклу 3D-зображень, склали ще й карту спадщини Острога від найдавніших часів. Адже насправді це лише фрагмент проекту, який має назву «Шляхами Штеклів. Об’єкти єврейської культурної спадщини в транскордонному туризмі». У його рамках обрали 60 міст – по 20 із Польщі, Білорусі та України. Острог став одним із них, адже до 1942 року серед тамтешнього населення переважали євреї. Штеклями називали єврейські містечка. До речі, в Острозі перші єврейські поховання датовані 16 сторіччям. Тим часом це місто потрапило у проект ще й через свою багатющу історію загалом, - каже Борис Берташ.

Так, поляки, які працювали над створенням проекту, певний час провели в Острозі, спілкувалися з краєзнавцями, місцевими жителями, були в музеях. Однак зображення міста 17 століття вони відтворювали на основі інформації, зокрема, давніх карт із польських архівів. Це й підштовхнуло їх до створення 3D-анімації.

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися