Культура

П’ять тисяч — за керамічні диво-яйця

13 листопада 2016, 10:13
0
0
Сподобалось?
0

  На Рівненщині з 2007 року діє обласна премія імені Ганни Леончук, української народної майстрині з художнього ткацтва, заслуженого майстра народної творчості України. Цю нагороду вручають фольклористам, етнографам, умільцям за збереження, охорону та примноження етнокультурної спадщини.

  Цього року на премію імені Ганни Леончук, грошова частина якої становить п’ять тисяч гривень, претендувало троє достойників. Це Ольга Осейчук, яка виготовляє картини з тополиного пуху на оксамиті, Ірина Кухар, що володіє технікою плетіння з рослинних матеріалів, та Леонід Гринбокий, майстер сучасної кераміки, котрий, власне, й став цьогорічним лауреатом премії.
У творчому доробку умільця – керамічні декоративні композиції, тарелі, скульптури малих форм. А чи не найкраще йому вдаються музичні писанки. Розписані яйця, які видають з нутра мелодії, теж з кераміки, величиною від кількох сантиметрів до метра. Писанки Леоніда Гринбокого, до речі, поповнили колекції багатьох відомих людей. Серед них, зокрема, екс-президент України Віктор Ющенко та головний тренер футбольного клубу «Динамо» (Київ) Сергій Ребров.
Сергій НОВАК,
Рівненська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися