Міжнародні резерви України скоротилися до 7,5 мільярда доларів США
Економіка

Міжнародні резерви України скоротилися до 7,5 мільярда доларів США

12 січня 2015, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

За попередніми даними, станом на 1 січня 2015 року обсяг міжнародних резервів України становив 7 млрд. 533 млн. дол. США в еквіваленті.

Як зазначається у повідомленні прес-служби Національного банку України, динаміка валютних резервів у грудні минулого року була насамперед обумовлена необхідністю підтримки платежів НАК «Нафтогаз України» за імпортований природний газ. Так було здійснене останнє перерахування зарезервованих у Національному банку України коштів на користь ВАТ «Газпром» за імпортований у листопаді-грудні 2013 року природний газ (1,65 млрд. дол. США у грудні). Крім того, на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції Національного банку з продажу іноземної валюти на суму 831 млн. дол. США, переважна частина яких також була спрямована на підтримку платежів НАК «Нафтогаз України».

У грудні 2014 року своєчасно та в повному обсязі було здійснено платежі Уряду та Національного банку України з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (738 млн. дол. США в еквіваленті), у тому числі Міжнародному валютному фонду.

Обсяг надходжень валютних коштів на користь Уряду України становив 767 млн. дол. США в еквіваленті: від Єврокомісії (617 млн. дол. США в еквіваленті), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (20 млн. дол. США), а також від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті (130 млн. дол. США).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися