ЄС ввів санкції третього рівня проти РФ, але Франція таки поставить один «Містраль»
Економіка

ЄС ввів санкції третього рівня проти РФ, але Франція таки поставить один «Містраль»

30 липня 2014, 08:18
0
0
Сподобалось?
0

ЄС нарешті ухвалив рішення про введення санкцій третього рівня щодо Російської Федерації в фінансовій, енергетичній та військових сферах.

Зокрема введено обмеження для російських державних інституцій та банків. Вони втратять можливість виходу на кредитний ринок ЄС. Також заборонено випуск держбанками єврооблігацій та випуск ними акцій на користь європейських співвласників. Буде тиск на нафтову галузь. ЄС заборонить експорт та реекспорт до Росії високотехнологічного обладнання для видобутку. Нові санкції встановлять заборону на поставки товарів військового та подвійного призначення. Однак ця заборона не стосуватимуться тих контрактів, що були укладені раніше. За цю поправку билася Франція, яка таки хоче поставити в РФ уже оплачений один із двох вертольотоносців «Містраль». Таким чином Париж уникне понад мільярдного штрафу, повідомляє Європейська правда.

Санкції вступлять у дію до кінця нинішнього тижня і будуть чинними протягом трьох місяців. Після цього ЄС знову прийматиме рішення або про їх посилення, або про відміну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися