У Луцьку є банк російських олігархів
Волинь

У Луцьку є банк російських олігархів

16 червня 2023, 09:00
0
-1
Сподобалось?
-1

Незважаючи на повномасштабну війну з Росією, в Україні й далі продовжують працювати установи з російським корінням. Зокрема фінустанова «Сенс-Банк», відома раніше як «Альфа-Банк». Вона функціонує й у Луцьку. Головними акціонерами цього банку є підсанкційні російські олігархи.

Про це розповів «Конкурент».

Відомо, що цей «Сенс-Банк» хочуть націоналізувати. Верховна Рада на засіданні 29 травня проголосувала у другому читанні за законопроєкт щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану № 9107-1, який дозволяє НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників.

Ключовими акціонерами цього банку є російські олігархи Михайло Фрідман, Пьотр Авен та Андрій Косогов. Усі троє наближені до Путіна. Після повномасштабного вторгнення до них застосували санкції. Аби уникнути конфіскації, російські бізнесмени змінили назву на «Сенс-Банк». Справою уже давно займаються і правоохоронці, і прокуратура. Ексвласникам оголосили про підозру, а деякі їхні активи заблокували. Проте банк продовжує працювати в Україні.

Поспілкуватись з керівником Луцького відділення цієї фінустанови журналістам не вдалося.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися