Польські митники змушені посилити контроль на кордоні з Волинню через навчання НАТО
З перших уст

Польські митники змушені посилити контроль на кордоні з Волинню через навчання НАТО

11 червня 2016, 11:38
0
0
Сподобалось?
0

У пункті пропуску «Ягодин-авто» відбулася чотиристороння зустріч із залученням представників прикордонних та митних підрозділів української та польської сторін з метою належного забезпечення ритмічності пропускних операцій. На ній узгодили посилення заходів контролю в зв’язку з початком проведення чемпіонату Євро-2016; завчасного обміну інформацією відносно руху організованих туристичних груп для здійснення ритмічного оформлення даної категорії подорожуючих.

Митна служба Республіки Польща в ході зустрічі проінформувала, що вона забовязана здійснювати більш детальний контроль осіб і транспортних засобів в пункті пропуску у зв’язку із проведенням міжнародної зустрічі НАТО та святковими днями молоді.

Також сторони зобов’язались негайно реагувати на виникаючі і прогнозовані зміни в прикордонному русі з метою забезпечення необхідної кількості співробітників контрольних служб відповідно до існуючого темпу прикордонного руху, а у випадках сповільнення оформлення транспортних засобів вживання невідкладних заходів щодо пришвидшення оформлення подорожуючих. 

Також вчора у Луцьку за ініціативи прикордонників на раді оборони Волинської області за участю керівника Північного регіонального управління полковника Валерія Курнікова, командира Луцького прикордонного загону, очільників силових структур регіону були обговорені шляхи вирішення існуючої проблеми щодо виникненням черг в міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто».

Зійшлися на необхідності здійснення комплексного обстеження сервісної зони перед пунктом пропуску «Ягодин» та покращення її обслуговування (дотримання санітарно-гігієнічних норм та своєчасне прибирання прилеглої території до пункту пропуску); визначення на під’їзних шляхах до пункту пропуску спеціальних стоянок для учасників міжнародного руху; встановлення інформаційних попереджувальних покажчиків напрямків руху транспортних засобів та дорожніх знаків; забезпечення якісного інформування учасників міжнародного руху про причини формування черг, порядку проведення експерименту, роз’яснення причин позачергового пропуску.

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик підтримав пропозицію прикордонників щодо встановлення на дорозі на території пункту пропуску засобів, які обмежують швидкість та напрямки руху, проведення інформаційної та роз’яснювальної роботи через ЗМІ. Окрім того, у «Ягодин-авто» посилять і сили нацполіції, аби забезпечити громадський порядок на період турсезону. З періодичністю не менше одного разу на тиждень з залученням представників поліції, ОДА, громадських активістів буде здійснюватись експрес-опитування учасників міжнародного руху.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися