Цьогоріч білоруси знову пустять до себе мешканців Рівненщини на гриби та ягоди
З перших уст

Цьогоріч білоруси знову пустять до себе мешканців Рівненщини на гриби та ягоди

25 червня 2016, 11:00
0
0
Сподобалось?
0

З 1 липня цього року на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону буде розпочато черговий сезонний пропуск місцевих жителів 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору чорниці до 10 серпня щоденно з 06:00 до 22:00 години, а в подальшому з 1 вересня до 15 листопада – журавлини та грибів – з 08:00 до 20:00 години, з обов’язковим поверненням на територію України у день перетину кордону.

Такий графік під час зустрічі погодили керівники Пінського та Луцького прикордонних загонів, про це інформує прес-секретар луцьких прикордонників Олег Личковський.

Нагадуємо, що у 2011 році керівники прикордонних відомств Республіки Білорусь та України досягнули домовленостей про відкриття на українсько-білоруському кордоні в межах ділянки відділу «Березове» трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння для сезонного збору дикоросів «Познань», «Березове» та «Дроздинь». За сезон щороку у них оформлюється більше 30 тисяч місцевих мешканців.

Але окремі українці чи то через необізнаність, чи то з якихось інших міркувань, намагаються пробратися до сусідів-білорусів на «тихе полювання» поза пунктами пропуску. Так протягом минулого сезону від державного кордону повернуто 37 дорослих та 82 дітей. Вже в цьому році ще до початку сезону збору знаходяться найбільш нетерплячі мешканці, які своїми діями можуть зруйнувати всі домовленості прикордонників обох країн. Від державного кордону повернуто 8 дорослих та 4 дітей, затримано одного порушника державного рубежу, якому буде скасовано пропуск для збору дикоросів на території Білорусі на весь сезон та притягнуто до адміністративної відповідальності як білоруською так і українською сторонами.

Державна прикордонна служба України ще раз інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства, як України так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Нагадуємо про можливість скасування білоруською стороною досягнутих домовленостей про сезонний пропуск українських громадян на територію Поліського лісгоспу у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму, незаконної вирубки лісу, розпалювання багать, залишення побутового сміття, вчасним не поверненням на територію України та інших порушень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися