Білорусь буде вважати напад на своїх союзників, як агресію проти себе
Світ

Білорусь буде вважати напад на своїх союзників, як агресію проти себе

22 січня, 10:33
0
0
Сподобалось?
0

Білорусь внесла зміни до своєї Воєнної доктрини. Країна тепер розглядатиме напад на своїх союзників як напад на свою територію, заявив начальник інформаційно-аналітичного управління Генштабу Збройних сил Білорусії Артем Буторін в ефірі телеканалу СТВ.

У Воєнній доктрині закріплюють "колективне ставлення до питань війни та миру". Тепер доктрина носитиме адресний характер, тобто там будуть названі "джерела загроз", але водночас "ворогів там відшукати не вийде".

"Республіка Білорусь до жодного народу не ставиться як до свого ворога незалежно від дій урядів цих держав", - заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хренін.

Він також заявив, що Білорусь відкрита до співпраці у військовій сфері з будь-якими державами, також із країнами НАТО.

Якщо раніше в доктрині було п'ять класифікацій військових конфліктів, у які Білорусь може бути втягнута, то тепер їх дві: "міждержавний і міжкоаліційний".

Також Буторін прокоментував появу на території країни ядерної зброї. Він назвав це "вимушеним заходом" стратегічного стримування.

"Тобто вона спрямована на запобігання конфліктам, а не на застосування її для досягнення якихось наших "агресивних" цілей, які нам якось навіть, може, намагаються наші опоненти приписувати", - сказав Буторін.

Концепцію національної безпеки Білорусі обговорюватимуть і ухвалюватимуть на Всебілоруських народних зборах. Там же розглянуть і Воєнну доктрину.

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатно отримала від Росії ядерні ракети "Іскандер". Цим, за його словами, росіяни "здорово допомогли" Білорусі.

За словами Лукашенка, передані Москвою ракети можуть бути спрямовані проти Польщі, яку він звинуватив у плануванні вторгнення на територію Білорусі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися