Кварцяний: «Хлопці, залиште у спокої єврокубки. Система оцінки фінансового стану УЕФА нас туди не пропустить»
Спорт

Кварцяний: «Хлопці, залиште у спокої єврокубки. Система оцінки фінансового стану УЕФА нас туди не пропустить»

29 листопада 2015, 23:04
0
0
Сподобалось?
0

Віталій Кварцяний, звичайно, був у гарному настрої після рекордної перемоги своєї команди. Однак при цьому, спілкуючись з журналістами, нагадав і про непрості реалії, в яких живе луцький клуб.

– Попри те, що команда із Запоріжжя має психологічні та організаційні проблеми, відповідно до регламенту матч відбувся. Футболістам було сказано, не зважаючи ні на що, грати організовано, старанно. Друзів на полі немає. Так і було, хоча в кінці пропустили. А треба грати до кінця. Це ложка дьогтю, яка зіпсувала позитив. Йдеться не про сам гол, а про розконцентрованість воротаря. Я наводжу часто у приклад слова Владислава Третяка. Він завжди казав, що найважче зберігати концентрацію до кінця не тоді, коли напружена боротьба, а за рахунку 12:0 чи 7:0 на твою користь.

Вдалося сьогодні зменшити негативну різницю забитих-пропущених голів. Нехай нікого не турбують якісь навколофутбольні речі, які, можливо, розпочнуть лунати після такого рахунку. Ми грали серйозно, проблеми «Металурга» – це не наші проблеми. Одразу випереджаючи можливі питання щодо неспортивного принципу сьогодні скажу так. Якби це було правда, то рахунок був би 3:0 і ми би спокійно катали м’яч, як це було у радянські часи. Ми грали до кінця. Могли ще більше забити.

– Що скажете про єврокубкові перспективи?..

– Хлопці, залиште в спокої єврокубки. Немає такого завдання. Я читав у пресі, мовляв «Волинь» з початку сезону має таке завдання. Не знаю, хто це придумав. Ми старалися грати поважно і думаю, що це коло ми зіграли позитивно, попри поразки від серйозних команд. Так вийшло, що ми там крутимося – 5, 6, 4 місце, на третьому були також. Якщо вийде вийти – добре буде. Будемо намагатися туди втрапити. Якщо ми посядемо 6-8 місця, це теж не можна буде назвати поганим результатом. Футболісти в більшості матчів грали на совість і я позитивно відношуся до їхньої праці за ці півроку. Вони заслуговують на хороші слова і оцінку.

У другому колі я бачу не стільки проблеми в грі чи в результатах, а стосовно тягара боргів, який може позбавити команду і очок, й інших заборон. Йдеться про виплати, нав’язані нам по гравцям, які неправильно йшли з клубу, порушуючи регламент. Ці речі взагалі можна було б анулювати. Мова йде про якісь підйомні, якісь виплати. Це стосується Савіча, Суботича, Наконечного, Павлова, Старцева, Ндоє. Зараз у футболі взагалі не ходить таке поняття, як підйомні. Була завищена оцінка футболістів, завищені їхні вимоги за контрактами. І агенти за це зразу ж чіплялися. Наші юристи з цим не впоралися, не відстояли позицію клубу. Зараз у нас нормальний інвестор, і було б усе добре, якби не борги. Якщо вони не висітимуть на наших плечах, ми будемо легше грати і будемо ближчими до вирішення завдання єврокубків. Якщо нині потрапимо, то система оцінки фінансового стану УЄФА нас туди не пропустить. Наразі в стані невагомості перебуваємо.

– Як зберегти настрій перед грою із «Дніпром»?

– Я запрошую Вас у роздягальню поговорити про це із гравцями… Сьогодні можете Ви на них повпливати. Я вже від завтра почну налаштовувати їх, аби зіграли із «Дніпром» позитивно. Нам би три очки також не стали зайвими. Ми налаштовані дати бій і зіграти серйозно.

– Чи бачите ви в дублі гравців, які здатні підсилити основний склад?

– У нас була впродовж першого кола значна реорганізація. Звільнили багато футболістів, які непрофесійно ставилися до своєї роботи. Я пообіцяв, що 4-5 гравців ми до кінця сезону інтегруємо в першу команду із молодіжних команд. Шаповал, Чепелюк, Дудік, Петров… Ми на них розраховуємо, вони відчують на собі адаптацію до прем’єр-ліги. Це найцікавіша процедура. Їх потрібно правильно ввести, щоб вони не брали участі у всіх цих навколофутбольних справах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися