Євген Богодайко приніс Україні перше
Спорт

Українські паралімпійці у перший день завоювали дев’ять медалей

9 вересня 2016, 02:46
0
0
Сподобалось?
0

Цьогоріч 155 українських спортсменів поїхали на Паралімпійські Ігри у Ріо-де-Жанейро. Українська команда виступає з найбільшим складом за всю історію незалежності. Перший же день змагань приніс Україні зливу медалей. Аж п’ять нагород здобули наші плавці. Оксана Хруль на дистанції 100 метрів на спині, Ольга Свідерська на стометрівці вільним стилем та Ярослав Семененко на стометрівці на спині здобули бронзові медалі. Денис Дубров виборов для України «срібло», а Євген Богодайко – перше «золото».

Також поповнили скарбничку синьо жовтої команди на Паралімпіаді-2016 легкоатлети. Роман Данилюк у штовханні ядра фінішував третім з найкращим власним результатом у нинішньому сезоні 15 метрів 94 сантиметри. Руслан Катишев також виборов «бронзу» у стрибках у довжину. Його результат – 6 метрів 20 сантиметрів.

Також у боротьбу в Ріо вступили українські дзюдоїсти. Знову ж таки, тут в України дві бронзові медалі: у Юлії Галінської (вагова категорія до 48 кілограмів) та у Давіда Хорави (до 66 кг).

Таким чином, в активі нашої команди 9 медалей. Це четвертий результат серед усіх команд. Але в офіційному заліку Україна поки що на 9-му місці, оскільки бракує золотих нагород.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися