«Шахтар» вилетів з ліги Європи після драматичного матчу з «Сельтою»
Спорт

«Шахтар» вилетів з ліги Європи після драматичного матчу з «Сельтою»

24 лютого 2017, 11:06
0
0
Сподобалось?
0

Україна втратила всіх своїх представників у футбольних єврокубках. «Шахтар» після мінімальної перемоги над «Сельтою» на виїзді, вдома поступився і припинив виступи у лізі Європи на стадії 1/16 фіналу.

«Шахтар – «Сельта» – 0:2 (у додатковий час)

Голи: 0:1 – Аспас (90+1, пен), 0:2 – Кабраль (109).

«Шахтар»: 30. П'ятов, 8. Фред, 11. Марлос, 17. Малишев (41. Борячук, 112), 18. Ордець, 28. Тайсон (10. Бернард, 83), 31. Ісмаїлі, 33. Срна, 44. Ракицький, 74. Коваленко (6. Степаненко 72), 99. Бланко-Лещук.

«Сельта»: 1. Альварес, 2. Мальо, 3. Фонтас, 8. Ернандес, 9. Гвідетті, 10. Аспас, 11. Сісто (25. Россі, 85), 18. Васс (7. Бонгонда, 80), 19. Хоні, 22. Кабраль, 24. Ронкалья (16. Хосабед, 58).

Хоча у першому матчі «гірники» здобули мінімальну перемогу над іспанською «Сельтою», не було стовідсоткової впевненості, що у Харкові, де тепер базується «Шахтар», все буде просто. Матч-відповідь був схожий на першу зустріч команд. «Шахтар» і «Сельта» виглядали рівними суперниками. Перший класний момент у матчі був у донеччан. Альварес невдало перервав фланговий простріл від Тайсона, відбивши м’яч перед собою прямо на Коваленка. Однак центральний півзахисник «Шахтаря» примудрився поцілити у лежачого голкіпера «Сельти». Гості відповіли двома небезпечними ударами Аспаса. Найгарніший епізод першого тайму на рахунку Тайсона. Донецький бразилець у штрафному майданчику гостей влаштував жонглювання м’ячем перед ошелешеними захисниками «Сельти» і зрештою пробив ножицями під поперечину. Альварес врятував свою команду.

По перерві «Шахтар» дав «Сельті» першим номером. Проте позиційні атаки іспанців нічого небезпечного воротам П’ятова не несли. А от контрвипади «гірників» були гострими. Шикарний момент мав Бланко-Лещук, який з трьох метрів розстрілював ворота Альвареса. Голкіпер іспанців якимось дивом зреагував на цей удар. Був ще класний удар Тайсона, парируваний Альваресом та не зарахований гол Коваленка. Боковий суддя зафіксував офсайд у хавбека «Шахтаря». «Гірники» вели справу до вигідних «нулів», але все перекреслила суддівська помилка на 90-й хвилині матчу. Гвідетті виходив на побачення з П’ятовим. Голкіпер збірної України був першим на м’ячі, відчуваючи це, нападник «Сельти» почав падати ще до контакту з воротарем. Головний арбітр матчу Томаж Кланчнік зі Словенії вже дістав жовту картку, щоб покарати гравця «Сельти» за симуляцію, але чомусь змінив рішення і вказав на 11-метрову позначку. Врешті Аспас реалізував пенальті, перевівши гру в овертайм. Але у «гірників» уже не було ні фізичних, ні моральних сил продовжувати. Тож, хоча і «Сельта» не виблискувала, іспанцям таки вдалося забити вирішальний гол у другому додатковому таймі.

https://www.youtube.com/watch?v=oEW-Xv6YjeU


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися