Фото ФК
Спорт

«Шахтар» і «Динамо» почали рік з нічиїх у єврокубках

15 лютого 2019, 12:18
0
0
Сподобалось?
0

У Європі відновилися найпрестижніші клубні континентальні турніри. Дві українські команди – «Динамо» і «Шахтар» – продовжують боротьбу у Лізі Європи. Кияни і донеччани зіграли свої перші матчі в 1/16 фіналу. Старт в обох українських клубів вийшов драматичним, але, все ж, трохи з хеппіендом.

«Олімпіакос»-«Динамо» – 2:2

Голи: 1:0 – Хассан (9), 1:1 – Буяльський (27), 2:1 – Діаш (40), 2:2 – Вербич (89).

«Олімпіакос»: де Са, Цимікас, Вукович, Сіссе, Мерія, Камара, Гільєрме, Поденсе (Христодулопулос, 81), Фортуніс (Натхо, 69), Діаш (Масурас, 86), Хассан.

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Шабанов, Кендзьора, Бурда, Буяльський, Шапаренко (Гармаш, 83), Шепелєв, Циганков, Вербич, Соль (Русин, 82).

Кияни завітали до Греції, де завжди важко грати. Адже місцеві уболівальники шалено підтримують свою команду на стадіоні, та поза ним. Цю божевільну підтримку на собі відчули не лише футболісти «Динамо», а фани київського клубу. Перед матчем між групами ультрас біло-червоних та біло-синіх відбулися жорсткі сутички з поножовщиною, внаслідок чого кілька українців отримали поранення. Та й на стадіоні під час матчу було неспокійно. Греки провокували українців російським прапором, який вивісили навпроти свого сектору. Зрештою дісталося фанатам «Динамо» ще й від грецької поліції, яка зайшла і добряче попрацювала кийками у гостьовому секторі.

Щодо подій на полі, то й там не було коли нудьгувати. Відверто кажучи, динамівський захист провалив увесь перший тайм, тому нічого дивного у тому немає, що господарі забили швидкий гол. Троє наших оборонців на чолі з Артемом Шабановим дозволили двом гравцям «Олімпіакоса» влаштувати перепасовку у штрафному майданчику й завдати вирішального удару Хассану. Буквально одразу після першого взяття воріт могло відбутися і друге. Кендзьора зробив невдалу скидку назад й вивів на побачення з Бойком Фортуніса. Грек обійшов голкіпера і пробив, влучивши м’ячем у зовнішню сторону стійки воріт. Майже півгодини «Динамо» з потугами відбивалося, а свою першу ж гостру атаку завершило голом. Цього разу Кендзьора опинився вже у чужому штрафному майданчику і у стрибку зміг таки переправити м’яч в район 11-метрової позначки, де чатував Буяльський – останній безперешкодно пробив у дальній від голкіпера кут воріт. Тана перерву команди таки пішли за переваги господарів поля. Невдалий винос м’яча зі штрафного майданчика «Динамо» та класний удар Діаса зльоту зробили свою справу.

У другому таймі гра повністю змінилася. Більше ініціативою вже володіли українці. Але забити ніяк не вдавалося. «Динамо» врятувало гру на передостанній хвилині матчу. Шепелєв зряче закинув м’яч у штрафний майданчик «Олімпіакоса» на Циганкова, а Віктор м’яко скинув під завершальний удар Вербичу.

Результат 2:2, як для виїзного матчу непоганий, проте, з врахуванням незручності греків для українських команд, у Києві слід очікувати серйозної битви.

 

«Шахтар»-«Айнтрахт» – 2:2

Голи: 0:1 – Хінтереггер (6), 1:1 – Марлос (9 – з пенальті) , 1:2 – Костіч (49), 2:2 – Тайсон (66).

«Шахтер» : П’ятов, Кривцов, Хочолава, Ісмаілі, Степаненко, Патрік, Марлос (Соломон, 67), Коваленко (Малишев, 80), Тайсон, Мораєс (Болбат, 89).

«Айнтрахт» : Трапп, да Коста, Хасебе, Хвнтереггер, Н’Діка, Гачінович, Фернандес (де Гузман, 83), Роде (Віллємс, 46), Костіч, Йовіч, Ребіч.

Вилучення: Степаненко (11 – друге попередження).

Менш задоволеними нічиєю у першому матчі мають бути «гірники», але так, як він складався, то й такий результат – досягнення.

Поєдинок у Харкові розпочався дуже стрімко. Уже на 5-й хвилині Степаненко заробив перший гірчичник і дав право гостям на стандарт поблизу воріт «Шахтаря». Подача у штрафний майданчик закінчилася ударом головою від Хінгтереггера, після якого П’ятов закотив уже упійманий м’яч у ворота. Німці вийшли вперед не на довго. «Гірникам» вдалася швидка атака, під час якої гості неодноразово порушували правила при спробах відібрати м’яч. Оскільки при цьому загальмувати розвиток атаки німцям не вдавалося, арбітр давав грати й свиснув лише коли у штрафному майданчику завалили Марлоса. Законний 11-метровий реалізував сам потерпілий. Однак і донеччани не довго святкували успіх. Уже на 11-й хвилині «Шахтар» залишився у меншості – Степаненко примудрився так швидко заробити й другий «гірчичник». Після такого вулкану емоцій та подій у матчі почався штиль, який припинився лише у другому таймі. Його активно розпочали гості й Костіч дуже швидко знову вивів «Айнтрахт» вперед. Потім німці мали ще кілька нагод збільшити відрив у рахунку, але «Шахтар» відбився й почав налагоджувати контргру. На 62-й хвилині Ісмаілі продерся крізь трьох захисників, і тільки випадково Трапп відбив його удар – м’яч зачепив коліно воротаря. Та все ж гол назрівав. І Тайсон за кілька хвилин вже не залишив шансів Траппу. За рахунку 2:2 «Айнтрахт» продемонстрував бажання вирвати перемогу, тепер уже прийшов час удачі для «Шахтаря». Донецька команда вистояла, але їхатиме до Німеччини з проблемами. Перша проблема – незручний домашній  рахунок, друга – невиразна гра, й третя – дискваліфікація одразу двох основних захисників Степаненка й Кривцова (перебрав ліміт попереджень).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися