Луцький губернатор Одещини Ігор Палиця просить Генпрокуратуру забрати у приватників аеропорт «Одеса»
Україна

Луцький губернатор Одещини Ігор Палиця просить Генпрокуратуру забрати у приватників аеропорт «Одеса»

1 березня 2015, 17:33
0
0
Сподобалось?
0

Голова Одеської облдержадміністрації Ігор Палиця звернувся до Генерального прокурора України Віктора Шокіна з листом, в якому йдеться про повернення майнового комплексу міжнародного аеропорту «Одеса» в муніципальну власність.

Ігор Палиця надіслав лист з відповідним проханням до очільника прокурорського відомства, повідомляє «Укрінформ».

У липні 2011 року сесія Одеської міськради проголосувала за проект рішення про участь у спільному підприємстві ТОВ «Міжнародний аеропорт» Одеса», створеному для реконструкції КП «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Другим учасником СП стало ТОВ «Odessa Airport Development Ltd.» зі статутним капіталом близько 1 тисячі гривень. Частка Одеської міськради в СП становила 25%, при цьому міськрада внесла в статутний капітал майно Одеського аеропорту загальною вартістю 118 мільйонів 400 тисяч гривень. Статутний капітал СП мав становити 473 мільйони 400 тисяч гривень. Свою частку належало внести приватне ТОВ «Odessa Airport Development Ltd.».

Однак реконструкція та будівництво об'єктів аеропорту «Одеса», зокрема, спорудження нового терміналу здійснювалось за рахунок кредиту, отриманого під заставу майна комунального підприємства. Так само відмовився інвестор реконструювати за свої кошти злітно-посадкову смугу. Всупереч ігноруванню своїх зобов'язань приватним інвестором Одеська міськрада передала йому після створення СП також земельні ділянки поряд з аеропортом загальною площею близько 100 га у зв'язку з реконструкцією об'єктів повітряної гавані міста.

У червні 2014 року Одеська міськрада створила депутатську комісію для перевірки виконання зобов'язань інвестором, а пізніше прокуратура Одеської області оприлюднила повідомлення про масштабну перевірку з дотримання законності при реконструкції аеропорту «Одеса».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися