Яка «Оксана» — така й весна
Україна

Яка «Оксана» — така й весна

6 лютого 2016, 15:01
0
0
Сподобалось?
0
6 лютого православні та греко-католики вшановують пам’ять преподобної Ксенії, яка народилася в першій половині XVIII століття в Петербурзі. Жінка молодою овдовіла, і це стало для неї справжнім ударом. Ксенія роздала майно бідним, одягнулася в одежу чоловіка й стала лише так з’являтися на людях. Удень бродила по місту, а вночі йшла в поле. Там, стоячи на колінах, вона ревно молилася аж до світанку. Також ночами Ксенія носила цеглу на вершечок споруджуваної на Смоленському кладовищі церкви. Будівельники довго не могли зрозуміти, яким дивом «ріс» храм кожного світанку.
Над блаженною Ксенією багато глумилися. За велике терпіння, надзвичайну лагідність, смиренність і віру Господь нагородив її даром прозріння. Люди стали відчувати від неї благодать. Навіть одне відвідування блаженної Ксенії приносило в дім справжню удачу і благополуччя. Віддала вона Богові душу на 71-му році життя. Ксенію Петербурзьку народ шанував довгі роки, а в 1988-му її зарахували до лику святих.
У народі 6 лютого називають «Оксанин день» й примічають: «Яка «Оксана» – така й весна», «Якщо на Ксенію хороша погода – весна буде красна». 
Ім’я Ксенія означає «гостинність».
Олеся КУЛІШ
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися