На Рівненщині Кузнецовськ перейменовують у Вараш
Україна

На Рівненщині Кузнецовськ перейменовують у Вараш

19 травня 2016, 19:04
0
0
Сподобалось?
0

Місто атомників Кузнецовськ, що на Рівненщині перейменовують на Вараш. Відповідний законопроект у рамках декомунізації ухвалила Верховна Рада України.

Кузнецовськ - місто-супутник Рівненської АЕС, будували одночасно з «атомкою» в 1973 році. Згодом воно розрослося і поглинуло село Вараш, засноване в 1776 році, яке знаходилося поруч. Нині ж місту повертають історичну назву.

Проте за словами міського голови Кузнецовська Сергія Анощенка,приблизно до 70% місцевих жителів не підтримують такого перейменування.

- Чесно кажучи, я теж проти. Адже нині повторюються помилки, які робили більшовики. Декомунізація проводиться комуністичними методами. У Кузнецовську – 40 тисяч населення, а думки людей не запитали. Це не європейський підхід. Наприклад, у Швейцарії у таких випадках проводять референдуми. Крім того, із перейменуванням міста потрібно буде змінювати назви багатьох закладів. А це несе за собою і виготовлення нових документів, печаток, що потребує коштів. Та хто їх має надавати, Верховна Рада не пояснила. Також виникає питання щодо бренду міста. Наприклад, ми щодо його розробки співпрацюємо з поляками. Тепер їм потрібно буде пояснювати про перейменування. Боюся, щоб у них не виникало запитання, мовляв, якщо у нас так змінюються назви міст, то чи не відбувається такого з законодавством», -зазначає Сергій Анощенко.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися