Порошенко їде на Рівненщину: відкриття тріумфальної арки та 440-річчя ОА
Україна

Порошенко їде на Рівненщину: відкриття тріумфальної арки та 440-річчя ОА

25 жовтня 2016, 19:19
0
0
Сподобалось?
0

27 жовтня Президент України Петро Порошенко завітає до Острозької академії. Він буде відкривати тріумфальну арку, що зведена на честь Острозької Біблії та святкування 440-ї річниці заснування Острозької академії. Сьогодні, 25 жовтня, у районі Рівненського аеропорту кипить робота. За інформацією, завтра, 26 жовтня, на летовище сяде літак з футбольною командою «Ворскла» які в середу зіграють на місцевому стадіоні «Авангард» з командою «Верес». Пройде матч у рамках 1/8 кубку України. Але ремонті роботи пов’язані не з цією подією.

Петро Порошенко завітає до Острозької академії для відкриття тріумфальної арки. Вона зведена на честь Острозької Біблії та присвячена 440-річчю з дня заснування Острозької академії. Захід буде проходити у закритому режимі.

Національний університет «Острозька академія» є наступником першого вищого навчального закладу в Східній Європі. Заснована у 1576 році князем Василем-Костянтином Острозьким. Оригінальність навчального закладу полягає у тому, що у ньому вперше поєдналися візантійська та західноєвропейська культури.

Острозька академія та місто Острог – ренесансний осередок українського народу. Саме тут побачив світ греко-слов’янський «Буквар» – перший український підручник, надрукований Іваном Федоровим.

У жовтні 2000 року Острозька академія отримала статус національного університету, а 23 серпня 2003 року був оприлюднений Указ Президента України, згідно з яким Національний університет «Острозька академія» переходив під патронат Президента України.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року № 798, НаУ ОА надано статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу.

Університет занесений до Книги рекордів Гіннеса у номінації «Найдовший поетичний марафон» за проведення безперервного 456 годинного марафону читання «Кобзаря» до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися