«Укроборонпром» презентував гармату, яка видає 50 пострілів за секунду
Україна

«Укроборонпром» презентував гармату, яка видає 50 пострілів за секунду

31 жовтня 2016, 19:14
0
0
Сподобалось?
0

ДП «Київський бронетанковий завод», який входить до Держконцерну «Укроборонпром», у ініціативному порядку, із залученням приватних підприємств, розробив бойовий модуль «Вій». Він може встановлюватись на легку бронетехніку, в тому числі і на «Дозор-Б», що значно посилює вогневу міць таких машин. 

«Озброєння виготовлено в Україні та з вітчизняних комплектуючих. «Вій» є яскравим прикладом  кооперації державних та приватних підприємств», – заявив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов. 

Як йдеться у повідомленні прес-служби «Укроборонпрому», «Вій» призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об’єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Завдяки використанню сучасних електронних систем, робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів.

Однією з головних особливостей «Вію», завдяки використанню 23-мм гармати є високий темп стрільби, у 3000 пострілів за хвилину, тобто, у ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів.

Саме така висока скорострільність, у поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку, зробило «Вій» потужною та універсальною зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палєхін.

https://www.youtube.com/watch?v=EOVT_WocV_A


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися