На окупованому Донбасі намічається вугільний бунт
Україна

На окупованому Донбасі намічається вугільний бунт

4 листопада 2016, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

В «ЛНР» і «ДНР» сильно зросли протестні настрої через те, що бойовики закривають шахти, а більшу частину обсягу видобутого місцевими шахтарями вугілля вивозять до Росії. Місцевому ж населенню вдвічі скоротили норми його видачі для обігріву будинків на зиму, - повідомляє «Інформаційний спротив».

«На території «ЛНР» місцеве населення масово висловлює невдоволення планами ватажків «ЛНР» скоротити видачу вугілля для опалення приватних будинків. Зокрема, в наступаючому опалювальному сезоні видачу вугілля жителям будинків з пічним опаленням планується скоротити вдвічі - з 6 тонн вугілля з розрахунку на один будинок в минулому році, до 3 тонн пального в нинішньому році», - йдеться в повідомленні «ІС».

Відзначається, що ситуацію з невдоволенням луганчан погіршує те, що більшість з них прекрасно інформована в тому, що бойовики більшу частину вугілля переправляють до Росії. Тим часом в «ДНР» теж намітилися протестні настрої.

«У свою чергу, на території «ДНР» фіксується зростання протестного потенціалу в шахтарському середовищі у зв'язку з намірами ватажків «республіки» закрити 22 шахти, на яких працюють близько 14 тис. людей», - повідомляє «ІС».

За наявною інформацією до кінця 2016 року ряд вугільних підприємств збираються перевести на баланс «Донбасуглереконструкція» і законсервувати. При цьому терміни відновлення їх роботи не вказуються. Це торкнеться «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Шахтарськантрациту», «Восточної» і «Торезантрациту». Шахтарі незадоволені ще й тим, що їм заборгували величезні суми заробітної плати. У «ІС» назвали ці цифри: 950 млн. руб. і 500 тис. руб. компенсаційних витрат. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися