Затримали адміністратора «групи смерті» в соцмережі
Україна

Затримали адміністратора «групи смерті» в соцмережі

15 листопада 2016, 20:53
0
0
Сподобалось?
0

Слідчий комітет Росії затримав адміністратора однієї з "груп смерті" в соцмережі "Вконтакте" Філіпа Будейкіна. Він - мешканець міста Солнечногорськ Московської області. Відомий в мережі під ніком Філіп Лис. Його звинувачують в підбурюванні користувачів соцмережі до самогубства.

"З 2013 по 2016 роки створено вісім груп "ВКонтакте", де підлітків схиляли до скоєння суїциду. Усі зловмисники мали псевдоніми - Філіп Лис, Філіп Море, Мирон Стех, Хранитель Істини та інші. Доступ до цих груп був суворо обмежений. "Обраних" вибирали адміністратори", - інформує слідчий комітет.

"Учасники проходили різноманітні тести та завдання. Від цього залежав рейтинг. Успішним відкривали нові етапи, пов'язані з тематикою смерті. Підлітки калічили себе та показували керівникам фотозвіти. Випробування над власним тілом проводили вночі. Адміністратори групи пропагували смерть, як гарний спосіб виходу зі складних життєвих ситуацій. Насильство - правильне ставлення до себе".

Жертвами маніпулювання стали 20 неповнолітніх. 15 скоїли самогубство.

За ІР-адресою комп'ютера правоохоронці Запоріжжя розшукали 27-річного Євгена Кривошеєва. Під ніком Анастасія Коваленко в соціальних групах знаходив людей, які писали про свої проблеми. Втирався до них у довіру. Поступово підштовхував до думки про самогубство.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися