Волинян запрошують на «Володимирський колорит». ФОТО
Україна

Волинян запрошують на «Володимирський колорит». ФОТО

17 листопада 2016, 15:07
0
0
Сподобалось?
0

Виставка "Володимирський колорит" відсьогодні відкрита для перегляду у фойє сесійної зали обласної ради. В експозиції майже 60 робіт художників з Володимира -Волинського та Володимир-Волинського району, виконаних у різних жанрах і техніках, - йдеться на сайті облради.

Це 5 виставка робіт художників з регіонів області. До цього виставлялися митці з Ковеля, Нововолинська, Камінь-Каширського та Ківерцівського районів. Ініціатор серії мистецьких імпрез в облраді -- голова регіонального відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін. Він пропонує, щоб після того, як виставляться художники з усіх міст та районів, зробити масштабну еспозицію, де буде представлена вся Волинь. Ідею підтримує перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик, який взяв участь у відкритті сьогоднішньої виставки.

Між тим, володимирські художники не приховують приємних емоцій від того, що їхню працю побачать в головній адміністративній будівлі області. "В Заріччі коло Володимира народився Микола Рокицький. Це -- дуже сильна творча особистість свого часу.  Волинь мало знає про нього, а він навчався у Володимирській гімназії і був учнем знаменитої школи Михайла Бойчука. Маємо намір назвати нашу художню школу його іменем", -- сказав директор Володимир-Волинської художньої школи Адам Михалик і додав. -- Наше мистецтво має велику силу, бо багате великими попередниками. А зараз ми звертаємо увагу  на молодь. Чимало професійних хужників є виходцями з нашої художньої школи. Кількість бажаючих займатисся у нас збільшується з кожним роком. За умов належного фінансування, ми могли би розширитися. Потрібно, щоб наше суспільство усвідомило, що дитина, яка проходить через мистецтво зовсім інша, з іншим мисленням і життєвими вимірами. Відчуття красивого стає нормою поведінки".

"Дякуємо, усім, хто завітав на нашу виставку, -- продовжила мисткиня Надія Яцина. -- Художник потребує глядача. Дякую, що нам надали такий великий зал. Не уявляла, що він -- такий. Відчуваю гордість за своїх колег, за своє місто".

Виставка володимир-волинців буде прикрасою стін обласної ради до чергової сесії включно.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися