Які пільги гарантовані дітям війни?
Україна

Які пільги гарантовані дітям війни?

7 грудня 2016, 15:03
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство соціальної політики розглянуло звернення Волинської обласної ради тосовно соціального захисту дітей війни і в межах компетенції повідомляє - йдеться на сайті відомства. 

"Закон України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” визначає правовий статус ветеранів війни, забезпечує створення належних умов для їх життєзабезпечення, сприяє формуванню в суспільстві шанобливого ставлення до них.

Закон України „Про соціальний захист дітей війни” (далі - Закон) установлює правовий статус дітей війни і визначає основи їх соціального захисту та гарантує їх соціальну захищеність шляхом надання пільг і державної соціальної підтримки.

Статтею 1 визначено, що дитина війни - особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років.

Соціальний захист дітей війни, врегульовано Законом, яким передбачено низку пільг та гарантій (стаття 5), зокрема:

право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників;

використання чергової відпустки в зручний для них час; одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;

виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи;

першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва;

право на 25-відсоткову знижку при платі за користування комунальними послугами (газом, електроенергією тощо) у межах середніх норм споживання за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на
одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

діти війни, які є інвалідами, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров’я (госпіталях). Госпіталізація проводиться при відповідних показаннях та наявності вільних місць.

Крім того, згідно із Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні” органи місцевого самоврядування можуть встановлювати додаткові до встановлених законодавством гарантії щодо соціального захисту населення за рахунок власних коштів і благодійних надходжень в рамках місцевих соціальних програм.

Одночасно повідомляємо, що Ваші пропозиції стосовно внесення змін до Закон України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” будуть розглянуті під час удосконалення законодавства з урахуванням соціальної спрямованості політики Уряду, стану соціально-економічного розвитку країни і збалансування додаткових видатків із наявними бюджетними ресурсами.

Водночас зазначаємо, що одним із кроків, які планується здійснити, є монетизація окремих видів пільг передбачених Законами України, у тому числі на проїзд, відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.05.2016 № 418-р".

 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися