Депутатів пересадять в електромобілі
Україна

Депутатів пересадять в електромобілі

29 грудня 2016, 14:56
0
0
Сподобалось?
0

Автопарк Верховної Ради хочуть наповнити "зеленими" автівками. Регламентний комітет парламенту виступив з ініціативою замінити розкішні депутатські службові авто на електромобілі. За словами директора парламентської автобази Андрія Нагорного, щорічно на автопарк із 174 машин витрачають 50 млн грн. Третина цієї суми йде на паливо і мастильні матеріали.

Наголошують, що електромобілі набагато дешевше експлуатувати та обслуговувати.

Старі авто Верховної Ради планують продати з аукціону. Першими на торги виставлять Opel Omega і Skoda Octavia першого покоління.

Починаючи з 2018 року мають намір закупити 100 японських електромобілів Nissan Leaf на суму 81,5 млн грн. У перші два роки - 10 машин, а в 2020-2021 роках - 27. Решта Nissan надійдуть в автопарк Верховної Ради після 2022 року.

"Я думаю, це малоймовірно. Депутати звикли до швидких автомобілів із потужними двигунами. Це чергова популістська ініціатива, яких дуже багато в парламенті. Можливо, це було навмисно для піару", - розповідає Gazeta.ua гендиректор інформаційно-аналітичної групи "Автоконсалтинг" Олег Омельницький.

За його словами, у світі електромобілі не використовують для парламентаріїв.

"В інших країнах чиновники їздять у різних авто, жорстких вимог там немає. Але в електромобілях парламентарії не їздять ніде. Чи було б це економічно доцільно - необхідно рахувати. Виробництво електроенергії теж шкодить екології. Щоб виробити електрику, спалюють паливо, вугілля, мазут й інші ресурси. Тому все необхідно вивчати в комплексі, а не кидатись якимись голослівними заявами", - каже експерт.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися