Україна

Щасливими людей робить... помста — дослідження

13 січня 2017, 06:43
0
0
Сподобалось?
0

Американські вчені з Університету Кентуккі з'ясували, що помста ощасливлює людей — підвищує їм настрій. До такого висновку науковці дійшли, провівши кілька експериментів. Спочатку учасники першого досліду написали есе на особисту тему, обмінялись текстами і залишили свій відгук. Тим, хто отримав негативну оцінку свого есе, вчені запропонували «виплеснути» образу, помстившись на ляльці. Порівнявши дані про моральний стан до і після експерименту, вчені виявили суттєве поліпшення настрою у тих учасників, хто зміг «помститись».

Під час іншого експерименту вчені роздали учасникам таблетки, переконавши, що від неї перестане змінюватись настрій людей. Потім учасники грали в комп'ютерні ігри із подальшою «помстою» тим, хто виграв. Та група, яка приймала таблетки, не «карала» своїх супротивників, на відміну від тих, хто таблетку «настрою» не випив. Тобто, люди не хотіли мститись, бо знали, що їхній настрій від цього ніяк не зміниться, наголошують вчені.

На їхню думку, помста активує мозкову систему нагороди. Від чого людина й отримує задоволення після помсти, передає gogetnews. А психологи стверджують, що «відплата» людини не лише поліпшує їй настрій, а й підвищує самооцінку і наповнює кров гормоном щастя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися