Сенсація: в Україні народилася перша у світі дитина від 3 батьків!
Україна

Сенсація: в Україні народилася перша у світі дитина від 3 батьків!

18 січня 2017, 12:17
0
1
Сподобалось?
1

В Україні на початку січня народилося унікальне немовля. Це перша у світі дитина після пронуклеарного перенесення ядер, методу, який ще називають «дитина від трьох батьків». Про це заявив директор клініки «Надія» Валерій Зукін.

«За допомогою пронуклеарного переносу ядер 34-річна жінка з безпліддям протягом 15 років змогла народити здорову генетично „свою рідну“ дитину. Вона багато років намагалася завагітніти за допомогою методу ЕКЗ в українських та ізраїльських клініках. На початку січня народилася „наша“ дитина», — розповів Зукін.

За його словами, сутність методу в тому, що пацієнтці було проведено перенесення її та чоловіка ядер у донорську яйцеклітину, що в свою чергу була позбавлена ядра.

«В результаті була отримана „реконструйована“ яйцеклітина, що мала генетичний набір ядерної ДНК від матері та батька (приблизно 25.000 генів) і цитоплазматичне ДНК від донора (37 генів), тобто дитина має „трьох батьків“. Наявність ДНК від трьох осіб було підтверджено при обстеженні дитини під час вагітності в лабораторіях України та Німеччини. Народження дитини після цього методу лікування зареєстровано вперше в світі», — наголосив Зукін.

Джерело: УНІАН


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися