Президент США Дональд Трамп має родичів у західній Україні
Україна

Президент США Дональд Трамп має родичів у західній Україні

20 січня 2017, 16:57
0
0
Сподобалось?
0

Виявляється, Джаред Кушнер, чоловік доньки нового президента Іванки Трамп, є нащадком українських євреїв, котрі ще минулого століття емігрували до Америки, пишуть «Вести».

Бабуся, дідусь та прадід Джареда вижили під час Голокосту, приєдналися до партизан і якийсь час переховувалися у лісах між Україною та Білоруссю. А по лінії матері Джаред виявився євреєм українського походження – дід його матері, Давид Штадтмауер народився у райцентрі Підгайці на Тернопільщині. Про це йдеться на американському генеалогічному сайті. А ще відомо, що його найближчі родичі родом із смт Козова Тернопільської області та Краківця на Львівщині.

Штадтмауери переїхали до Америки орієнтовно в 1920-х роках, оселилися в Нью-Йорку. Там вже й познайомилися батьки Джареда.

В Україні запевняють, що на початку 1990-х років, батьки Джареда – Серіл та Чарльз приїжджали на Волинь. Тоді саме відкривали меморіал на місці масового розстрілу євреїв, було багато нащадків загиблих.

У селі Бахів Ковельського району вони шукали могилу своєї родички, тітки та бабусі. Кілька днів гостювали у тутешніх селян. Тож ті сподіваються, що імениті земляки приїдуть ще раз.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися