До реформи школи залучать міжнародних експертів
Україна

До реформи школи залучать міжнародних експертів

24 січня 2017, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

Впровадити та реалізувати реформу "Нова українська школа" допоможуть експерти з-за кордону. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Залучення експертів необхідне з тих країн, де зміни уже відбулися, кажуть українські експерти. "Будь-яка зовнішня підтримка чи інтелектуальне підживлення реформ - це дуже не погана і потрібна ініціатива. Усе залежить від того, які будуть партнери. Якщо ми будемо орієнтуватимемося на консервативну частину експертного середовища, то нічого хорошого це не дасть. Якщо ми шукатимемо представників авангардної педагогіки, притягнемо в Україну реформаторів, ми візьмемо на озброєння революційний сценарій реформування освіти. Буде таке залучення позитивне чи негативне залежить від того, на кого ми орієнтуватимемося", - коментує для Gazeta.ua освітній експерт, заслужений вчитель України Віктор Громовий.

За словами експерта, попри залучення міжнародних фахівців, українська освіта має розвиватися своїм шляхом. "Ми зараз зациклилися на досвіді Польщі чи Фінляндії. Я не думаю, що нам треба копіювати модель школи цих країн чи будь-яких інших. Якщо ми когось наздоганятимемо, поставимо за мету зробити як у Польщі чи Фінляндії, то нічого хорошого з цього не вийде", - каже фахівець.

Потрібно розвивати власну модель "Нової української школи". "За десять років ми зробимо як поляки чи фіни, але за ці десять років вони збудують зовсім іншу школу. Нам треба працювати на випередження. Якщо ми за кимось бігатимемо - ми ніколи нікого не наздоженемо. Тому весь час будемо плестися у хвості", - каже Віктор Громовий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися