Українка зробила відкриття тисячоліття — науковець
Україна

Українка зробила відкриття тисячоліття — науковець

30 січня 2017, 11:19
0
0
Сподобалось?
0

Математик Марина В'язовська отримала премію "Салема-2016" за відкриття світового рівня. Українка розв'язала задачу про оптимальне пакування куль, сформовану 1611 року. Українські науковці називають це відкриття одним з найбільших світових математичних відкриттів цього тисячоліття.

"Для простору розмірності три цю задачу розв'язали з використанням комп'ютерних обчислень кілька років тому. Марині вдалося розв'язати задачу і отримати остаточний результат для просторів розмірності вісім та двадцять чотири математичними методами, без використання комп'ютера. Жінка розробила для розв'язання задачі новий метод, який використовує результати з різних розділів математики - теорії модулярних функцій, функціонального аналізу, геометрії", - коментує Gazeta.ua доктор фізико-математичних наук, декан механіко-математичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Михайло Городній.

За словами науковця, практично застосувати це відкриття можна для збереження і передачі інформації у сфері ІТ-технологій.

"Цей результат, мабуть, претендував би на Нобелівську премію, якби її давали математикам. На мою думку, Марина В'язовська прославила Україну не менше, ніж футболіст Андрій Шевченко", - каже вчений.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися