Два врожаї картоплі за один рік на Волині — реально!
Україна

Два врожаї картоплі за один рік на Волині — реально!

13 лютого 2017, 09:20
0
0
Сподобалось?
0

Так ефективно можна використати земельний наділ шляхом підбору двох унікальних за своїми властивостями сортів: Рів’єра  (Нідерланди) і Тирас української селекції – ділиться виробничими секретами представник фермерського господарства «Еко-Тур»  Анатолій Аршулік.

На реалізацію ранньої продукції пророщуємо насіння сорту Рів’єра. Картоплини повинні бути крупніші, діаметром 4-6 см., які дадуть дружніші та сильніші сходи і більший врожай. Прогрівання і пророщування бульб починають з 15 лютого (після Стрітення), позаяк при посадці пророщеними бульбами сходи з’являються на 8-14 день, а урожай дозріває на 15-20 днів раніше.

Картоплини розкладають у 2 -3 шари в світлому приміщенні з температурою 15 С (+-3С) і витримують протягом трьох чотирьох тижнів. За цей час з’являються товсті, короткі (довжиною до 1,5см.) і  міцні паростки, навіть зеленого кольору. Якщо картоплини розкласти в ящики (сітчасті або з іншими боковими отворами) тоді дотримуватися товщини 1,5-2 шари і щотижня переставляти ящики місцями, нижні із верхніми.

Підготовка земельної ділянки розпочинається з осені. Вносимо під дискування якісний перегній (перепрілий) та приорюємо його. На рівних площах можна нарізати з осені гребені, які швидше прогріються навесні. Якщо ставити за мету одержання високого врожаю необхідно додати збалансоване мінеральне живлення, шляхом внесення перед посадкою від двох кілограм на одну сотку нітроамофоски N8 P20 K30 та одного кілограма карбаміду.

За день до посадки у відкритий ґрунт, пророщену картоплю виносять на вулицю, щоб вона загартувалась і отримала мінімальний стрес. Висаджують бульби в другій половині березня у прогріту землю та накривають агроволокном. Якщо є потреба, великі картоплини розрізають так, щоб на посадковій половині було 2 і більше паростків, зрізи обробляють деревною золою (попелом).

Догляд за посівами полягає в дотриманні площ в чистому від бур’янів стані та захисту від заморозків у травні місяці, адже агроволокно потрібно зняти при висоті рослини 10-15 см.

Копання картоплі розпочинаємо в кінці травня - на початку червня. Якщо будемо закладати другий врожай картоплі, зокрема сорт Тирас, площу потрібно звільнити до 15 червня.

Довідково. Фермерське господарство «Еко-Тур» реалізовує насіння картоплі вітчизняної та європейської  селекції. На суперранній голландський сорт Рів’єра є сезонні знижки. За більш детальною інформацією звертатись за тел. 0688992134; 0978636047.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися