Порошенко озвучив очікування від суду ООН
Україна

Порошенко озвучив очікування від суду ООН

7 березня 2017, 14:44
0
0
Сподобалось?
0

Україна очікує від Міжнародного суду ООН рішень, які зупинять поставки зброї на окуповану територію Донбасу та забезпечать права людей у Криму. Про це сказав президент Петро Порошенко.

"Ми очікуємо рішень, які приймуть зараз і які зупинять поставки з боку Російської Федерації на окуповану територію озброєння, військової техніки, зможуть навести порядок на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону. Буде важливе рішення щодо утисків етнічних українців, кримських татар, зняття заборони на функціонування Меджлісу в Криму.

Незважаючи на дуже довгий термін розгляду цього питання в суді, упевнений, що ми зможемо отримати швидке рішення суду в порядку забезпечення позову України", - сказав Порошенко.

16 січня Україна подала до Міжнародного суду ООН у Гаазі позов проти Росії через її фінансування тероризму та порушення прав людини.

Слухання розпочалися 6 березня. Українська сторона просить застосувати запобіжні заходи для захисту цивільного населення від агресії Росії в рамках розгляду позову в Міжнародному суді ООН.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися