Україна

Українці підхоплюють на турецьких курортах небезпечний вірус

5 серпня 2017, 13:18
0
0
Сподобалось?
0

До України з Туреччини привезли вірус, що вражає малолітніх дітей. Уже відомо кілька випадків зараження.

Страшною історією однієї з українських родин поділився у Facebook нардеп Віталій Купрій. Він розмістив листа свого друга, сім'я якого інфікувалася вірусом під час відпочинку в Туреччині. 23 липня Коксакі підхопила його наймолодша дитина, а згодом заразилися всі члени родини.

Попри те, що у людей була 40-градусна температура та величезні висипання на шкірі, турецький готель Calista Luxury не визнав своєї провини та нічим не допоміг хворим. А готелі у цей період перебувало близько тисячі людей і кожна третя дитина заразилася Коксакі. За словами чоловіка, проблема також полягає у тому, що хвороба дуже швидко поширюється. Враховуючи той факт, що ця родина разом з іншими українськими туристами уже повернулася додому, а інкубаційний період досить довгий, то вірус може розповсюдитися й Україною.

Що таке Коксакі? Свою назву вірус отримав завдяки Нью-Йоркському містечку Коксакі, де захворювання виявили у 1948−49 роках. Вірус групи А інфікує шкіру і слизову оболонку, викликаючи герпангіну, гострий геморагічний кон'юнктивіт, а також хворобу рук, стоп і рота; вірус групи B інфікує серце, плевру, підшлункову залозу і печінку, викликаючи плевродінію (сильний біль, що виникає в міжреберних м'язах), міокардит, перикардит і гепатит (запалення печінки, не пов'язане з гепатотропними вірусами).

Це кишковий вірус. Він найчастіше з'являється у дітей віком від 3 до 10 років. Вірус Коксакі достатньо стійкий до навколишнього середовища, може понад 2 роки зберігатися у фекаліях і водопровідній воді. Втім, він майже миттєво може бути знищений сонячними променями або розчином дезінфікуючих речовин, таких як хлорне вапно та хлорамін. Вбити вірус можна і в окропі, якщо кип'ятити воду 20 хвилин.

Вірус передається повітряно-крапельним шляхом або під час вживання їжі.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися