Туристичні компанії тепер мають надавати фінансові гарантії клієнтам
Україна

Туристичні компанії тепер мають надавати фінансові гарантії клієнтам

3 червня 2019, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Уже розпочався туристичний сезон. Досвід попередніх років свідчить, що українські туристи не завжди захищені від різного роду неприємних несподіванок, як то, наприклад, кількаденне проживання в аеропортах. Минулий рік був особливо багатий на такі ситуації. Українці застрягали у Єгипті, в Туреччині, Іспанії, ОАЕ тощо. Це було пов’язано як з фінансовими труднощами туристичних компаній або їхніх підрядників – перевізників. Тож цього року кабмін змінив умови ліцензування для туроператорів.

Головна новація полягає у тому, що відтепер для отримання ліцензії турфірми повинні забезпечувати фінансову гарантію перед своїми клієнтами. Це може бути гарантія банку або іншої кредитної установи. У разі здійснення виплати відшкодування туристам туроператор повинен відновити суму фінансової гарантії вже наступного робочого дня, аби було чим перекривати ризики наступних клієнтів. Ця система чимось подібна на ту, яка діє у банківській сфері, де фінансові установи зобов’язані перераховувати кошти у Фонд гарантування вкладів.

Крім цього, туроператор, що надає послугу, пов’язану з перевезенням туристів, має за 8 та за 2 години до запланованого рейсу перевірити інформацію про час його відправлення. У разі затримки рейсу на більш ніж 4 години, туроператор мусить розмістити інформацію про це на власному веб-сайті, а також проінформувати електронною поштою орган ліцензування – Мінекономрозвитку.

Туроператори на власному веб-сайті відтепер мають надавати інформацію про турагентів, з якими вони працюють. Також на туристичні фірми покладаються зобов’язання забезпечувати усі необхідні умови для доступності маломобільних груп населення (неповносправні, люди старшого віку тощо) до місць їх проживання під час їх відпочинку.

Недотримання будь-якої з цих вимоги може тягнути за собою анулювання ліцензії туроператора.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися