Українців штрафуватимуть і ув’язнюватимуть через дітей, які гуляють на вулиці, - фейк, який «рве» батьківські чати
Україна

Українців штрафуватимуть і ув’язнюватимуть через дітей, які гуляють на вулиці, - фейк, який «рве» батьківські чати

17 березня 2020, 22:59
0
0
Сподобалось?
0

Новий шалений спам пішов у вайберівських чатиках і групах у Фейсбуку. Мовляв, діти не можуть виходити на вулицю під час карантину, інакше - батьки заплятять штраф до 5100 грн або ж навіть поплатяться арештом.

Переслане повідомлення – нісенітниця. Діти можуть виходити на вулицю, так само як і дорослі. Як запустили фейк, показало видання По той бік новин у Фейсбуку.

«Сьогодні Верховна Рада проголосувала законопроекти щодо боротьби із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території України. Дмитро Разумков уже підписав їх. http://bit.ly/2UafyDs

В законопроектах наразі не йдеться про дітей взагалі.

А йдеться про те, що вводиться адміністративна (штрафи) та кримінальна (позбавлення волі) відповідальність за порушення правил карантину.

Наприклад, якщо людина, яка потенційно інфікована коронавірусом і перебуває у місці обсервації, вирішить самовільно його покинути, то їй доведеться заплатити штраф 17-32 тисячі гривень.

Якщо це зробить посадова особа – то тоді штаф становить 34-170 тисяч гривень. Це про порушення правил карантину.

А ось ці 1700-5100, які згадують у вайберівській розсилці. Забрали по одному нулику від суми, додали неіснуючих статей невідомо якого закону і «Бережіть себе та дітей». Фейк готовий.
А насправді, штрафом у розмірі 17-51 тисяча гривень (17 000 – 51 000 – забиріть по нулику від кожного числа і отримаєте вашу розсилку) або арештом, обмеженням чи позбавленням волі караються люди, які порушать санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Наприклад, якщо ви когось цілеспрямовано вирішите інфікувати – то підпадаєте під дію цієї статті.






На сайті Нацполіції уже відреагували на цей фейк.





Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися