Європарламент вимагає ордер на арешт Лукашенка: визнав його причетним до війни проти України
Україна

Європарламент вимагає ордер на арешт Лукашенка: визнав його причетним до війни проти України

14 вересня 2023, 10:12
0
1
Сподобалось?
1

Європарламент визнав білоруського диктатора Олександра Лукашенка причетним до війни проти України на рівні путіним і закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на його арешт.

Європейський парламент прийняв резолюцію "Про відносини з Білоруссю". Резолюція нагадує повний перелік злочинів білоруського режиму, починаючи від розпалювання ненависті та участі в російській антиукраїнській пропаганді до прямої підтримки російської армії, включаючи наданий дозвіл напасти на Україну з території Білорусі та прямі поставки боєприпасів і військового спорядження.

"Режим Лукашенка повинен понести відповідальність за співучасть у злочині агресії, військових злочинах, злочинах проти людства і за злочин геноциду, вчинені проти України", - йдеться в документі.

Відповідно, країнам-членам ЄС пропонується шукати правові шляхи для вилучення фінансових активів білоруського керівництва і відповідних підприємств, щоб направити їх по можливості на відновлення України.

Окремим є розділ резолюції, присвячений злочинному вивезенню з України до Білорусі понад 2150 дітей. Європарламент вважає Лукашенка відповідальним за ці військові злочини, як і Володимира Путіна і Марію Львову-Бєлову, і закликає МКС видати подібний міжнародний ордер на арешт Лукашенка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися