У Рівному арештували чоловіка, який поклав поховальний вінок під двері журналіста
Рівненщина

У Рівному арештували чоловіка, який поклав поховальний вінок під двері журналіста

22 грудня 2023, 10:40
0
0
Сподобалось?
0

У Рівному арештували 25-річного чоловіка, який поклав під двері квартири журналіста Влада Ісаєва поховальний вінок. На стрічці був напис «від вдячних читачів». Суд відправив чоловіка у СІЗО з правом вийти з-під варти під заставу в 414 тис. грн.

Зауважимо, що вінок під дверима журналіста чоловік лишив у ніч на 3 липня цього року. Як повідомила прес-служба прокуратури Рівненщини, правоохоронці впродовж кількох місяців встановлювали причетних до інциденту та збирали доказову базу.

 «Попри те, що злочин був ретельно спланований і зловмисники діяли в умовах конспірації, правоохоронцям вдалося встановити та відслідкувати автівки та маршрути руху потенційно причетних осіб, коло їхнього спілкування та мобільний трафік. Проаналізовано сотні публікацій в соцмережах та Telegram-каналах, допитано 19 свідків, проведено близько десяти санкціонованих обшуків у причетних», – йдеться у повідомленні.

Після п’яти місяців розслідування поліція офіційно повідомила про те, що правоохоронці встановили особу підозрюваного: ним виявився 25-річний волинянин, який декілька років проживає у Рівному. Він тривалий час переховувався від слідства, але зрештою з’явився на судове засідання.

Стало відомо, що йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 414,2 тис. грн застави. Зі слідством чоловік не співпрацює і показів ніяких не дає.

Справу кваліфікують за ч.2 ст. 28 та ч.1 ст. 345-1 ККУ (погрози вбивством та насильством щодо журналіста). Санкція статті передбачає максимум до трьох років тюрми. Правоохоронці встановлюють інших причетних до злочину.

Додамо, що в червні Владу Ісаєву також спалили автомобіль. Про встановлення підозрюваних у цій справі поліція поки не повідомляла.

Як повідомляла «Четверта влада», Влад Ісаєв – колишній журналіст місцевого видання «Рівне вечірнє», його також знали як керівника медійного проекту Press-Центр. У розмові з журналістами Влад Ісаєв розповів, що наразі він є редактором ІА «Західний аргумент». Щоправда, сайт цієї інформаційної агенції не працює, а у Facebook агенції останній допис поширили у вересні 2021-го року.

Також Влад Ісаєв підтвердив журналістам, що це він створив анонімний Telegram-канал «Штірліц», у якому без авторства та без дотримання професійних та етичних стандартів журналістики поширюють різноманітну сенсаційну інформацію. Чоловік підтвердив, що створив канал, але заперечив свою причетність до його теперішньої діяльності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися