Луцькі футболісти вигризли нічию у Харкові
Україна

Луцькі футболісти вигризли нічию у Харкові

17 квітня 2021, 20:57
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні увага українських уболівальників футболу була прикута до супер-дербі у премʼєр-лізі між двома вітчизняними грандами – столичним «Динамо» та донецьким «Шахтарем». Але й у першій лізі була своя ізюминка - зустріч між двома претендентами на підвищення у класі «Металістом-1925» та «Волинню». Команди показали достатньо класну гру, доводячи, що не випадково претендують на путівки у найвищий дивізіон.

«Металіст-1925» - «Волинь» - 1:1

Голи: 1:0 – Голодюк (36), 1:1 – Рябов (68).

«Металіст-1925»: 1. Сидоренко – к, 29. Жичиков, 24. Цвіренко, 23. Шершень, 13. Западня, 28. Габелок (77. Габелок, 88), 88. Криськів, 32. Голодюк, 9. Батюшин, 22. Дмитренко (7. Пономар, 73), 97. Дерек.

«Волинь»: 1. Леванідов, 3. Сімінін – к, 18. Приндета, 15. Приймак, 93. Цюпа, 26. Мартинюк (98. Ляшенко, 87), 16. Рябов, 88. Хагназарі (22. Коломоєць, 46), 7. Протасов (34. Климець, 81), 11. Шарпар, 10. Оринчак (6. Войтіховський, 90).

Поразка для «Волині» у цьому матчі була неприпустимою, адже програти означало відпустити третє місце, яке якраз і посідає «Металіст-1925», на загрозливу відстань. Тож саме лучани розпочали матч першим номером. «Хрестоносці» нагнітали, але в атаці нічого не клеїлося. Максимум, що вдалося, так це заробити серію кутових. Але й від стандартів особливих дивідендів теж не було. Лучани навіть змінили виконавця стандартів Євгена Протасова на Богдана Оринчака, проте й це нічого не дало.

Тим часом харківʼяни з середини тайму почали все частіше нагадувати, хто господар поля, а потім і зовсім перехопили ініціативу. Перший момент у матчі на рахунку Дерека, з його ударом з меж поля впорався Владислав Леванідов.  Голом ледь не завершився навіс штрафний майданчик лучан від Дмитра Криськіва – Дмитренку якихось сантиметрів забракло, щоб переправити м’яч у сітку воріт. Апогеєм атакувального пориву «Метліста-1925» став гол від Олега Голодюка, який головою практично з лінії штрафного майданчика перекинув Леванідова.

Далі господарі поля взялися грати по рахунку, і це їм досить непогано вдавалося. Дерек навіть міг подвоїти рахунок в одній з контратак, однак не зміг переграти Леванідова. «Волинь» же не виблискувала в атаці, але всі карти харківʼянам сплутав удар Артура Рябова з-за меж штрафного майданчика. Удар влучив у стійку воріт, відскочив у протилежну і залетів у ворота.

Почався футбол на зустрічних курсах, в якому трохи конкурентніше. Віталій Пономар, який тільки-но вийшов на заміну у «Металіста-1925», навіть забив гол у ворота Леванідова, але при цьому на пів корпуса заліз в офсайд. У заключні хвилини «Волинь» спробувала вирвати перемогу, знову заробляючи багато стандартів. Василь Сачко навіть у стилі Віталія Кварцяного зняв з гри Оринчака й випустив на місце нападника височезного центрбека Максима Войтіховського в розрахунку на те, що він боротиметься за навісні подачі. Одного разу Войтіховський таки розпочав потенційно гольову атаку, але Олександр Климець невдало пробив по воротах Сидоренка.

Отож, «Волинь» везе з Харкова нічию, яка залишає хороші шанси на подальшу боротьбу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися