Українка вперше сіла за кермо у 79 років
Україна

Українка вперше сіла за кермо у 79 років

4 вересня 2021, 16:33
0
0
Сподобалось?
0

Ольга Перепелиця з Миколаєва ніколи і подумати не могла, що вона почне водити автівку. Та ще й у такому поважному віці – на восьмому десяткові! Але, зізнається, так склалися обставини, що мусила опанувати цю науку.

Пані Ольга ніяково показує своє новеньке посвідчення водія. Соромиться, бо не звикла до надмірної уваги, якою її останнім часом оточили журналісти.

Перепелиці завжди мали авто. Чоловік Ольги Іванівни у свій час був затятим автолюбителем. Але роки невблаганні: стало підводити здоров’я, і врешті вже не зміг сісти за кермо. На гроші від продажу останньої автівки подружжя придбало електромобіль, і жінка почала вчитися кермувати ним сама. І навіть якийсь час виїжджала то в магазин, то в аптеку у своєму районі. Аж поки її не зупинили патрульні… 

– Тоді зрозуміла, що треба йти отримувати водійські права, – розказує пані Ольга. – Але ж то не так просто виявилося зробити. Таких, як я, там не чекають. Мені у двох автошколах категорично відмовили. Усе перепитували, скільки років маю і навіщо це мені треба? І лише у третій вдалося записатися на курси.

Ольга Іванівна виявилася дуже здібною ученицею. Вчилася на відмінно і всі іспити склала з першого разу, чим неабияк здивувала керівника центру. Той потім зізнався, що не всі молоді так блискавично  справляються із завданнями, як ця жінка. Приємно вражений був і інструктор з водіння. Мовляв, вчити йому її вже не довелося – вона доволі впевнено трималася за кермом і виконала усі завдання на «ура». Тож не дивно, що коли 79-річна Ольга Перепелиця вперше прийшла отримувати своє водійське посвідчення, у сервісному центрі МВС її зустріли аплодисментами та квітами.

Поки що пані Ольга їздить лише в аптеки, лікарню та на ринок по продукти. Тобто мандрують, по суті, лише у своєму районі. Тож її тепер уже впізнають інші водії та пішоходи. Але розширювати маршрут, звичайно ж, буде. У найближчих планах – навідати онуків, які живуть в іншому кінці міста. Зізнається, що бути водійкою їй подобається, і вона шкодує, що не сіла за кермо раніше.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися