Як безробітному отримати від держави 100 тисяч на бізнес і не віддавати
Україна

Як безробітному отримати від держави 100 тисяч на бізнес і не віддавати

16 січня 2022, 15:40
0
0
Сподобалось?
0

З 1 січня Міністерство соціальної політики запустило нову бюджетну програму під назвою «Рука допомоги». Згідно з нею, безробітні зможуть отримати безкоштовну фінансову допомогу від держави для старту власного бізнесу. Готові надати до п’ятнадцяти мінімальних зарплат – це 97 500 гривень станом на початок 2022 року. Їх можна використати тільки на закупівлю необхідних для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Новоспеченому підприємцю дається три роки, щоб налагодити бізнес. Після закінчення цього терміну позику державі слід буде повернути, але за мінусом сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. А якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за скеруванням центру зайнятості, то повертати допомогу державі взагалі не потрібно!

На реалізацію цієї програми у держбюджеті передбачено приблизно 100 мільйонів гривень. Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи, розробити який допоможуть працівники центрів зайнятості.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися