Чи отримають доплати у березні інваліди війни?
Україна

Чи отримають доплати у березні інваліди війни?

18 березня 2023, 18:18
0
0
Сподобалось?
0

«З 1 березня проведено перерахунок пенсій. Я – інвалід війни. Отримав березневу пенсію без доплат. Прошу пояснити, чи передбачено збільшення таким людям, як я».

Роман Миколайович, Ковельський район, Волинська область 

Ми взяли коментар у заступника начальника управління Пенсійного фонду у Волинській області Лариси Лучковської. Згідно із законодавством, щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії для осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи має становити 14 тисяч 71 гривню, ІІ групи – 11 тисяч 654 гривні, ІІІ групи – 8 тисяч 355 гривень, в учасників бойових дій та постраждалих учасників Революції Гідності – 4 тисячі 874 гривні. Якщо людина отримує менше, то з 1 березня 2023 року таким особам надається доплата до пенсії у сумі, якої не вистачає до зазначених розмірів.

Щомісячна доплата до пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ та ІІІ груп із числа учасників бойових дій у період Другої світової війни, яким виповнилося 85 років і більше, виплачується у розмірі, встановленому для осіб з інвалідністю внаслідок війни І групи.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися