Росія вигадала, що українська льотчиця сама незаконно перебралася в Росію
Україна

Росія вигадала, що українська льотчиця сама незаконно перебралася в Росію

9 липня 2014, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Слідчий комітет Росії заявляє, що українська льотчиця, яка перебувала у полоні в луганських бойовиків, потрапила на територію Росії під видом біженки. Про це заявив керівник управління по розслідуванню злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни Володимир Маркін, пише «Українська правда».

«Що стосується затримання Савченко, вона без документів, під видом біженки перетнула кордон Росії», - сказав він.

«При перевірці документів в одному з населених пунктів вона була затримана для встановлення особи. Після чого з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана по кримінальній справі про вбивство російських журналістів», - повідомив він.

«Дуже важливо зазначити, що це затримання проведене у суворій відповідності з російським законодавством. Обвинувачення Савченко пред'являлося в присутності адвоката й перекладача, а про сам факт затримання одразу ж було сповіщене посольство України в РФ», - зазначив Маркін.

Маркін повідомив, що Савченко пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч.5ст. 33, п.п. "А, б, е, ж, л" ч.2 ст. 105 КК РФ (пособництво у вбивстві двох і більше осіб у зв'язку із здійсненням службової діяльності, загальнонебезпечним способом, з мотивів політичної ненависті, вчинене групою осіб).

За клопотанням слідства судом щодо Савченко обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

«Встановлено, що Савченко є військовослужбовцем збройних сил України за військовою спеціальністю оператор-наводчик вертольота Мі-24. За даними слідства, під час військових дій в районі Луганська в червні поточного року, Савченко взяла відпустку і вступила в батальйон «Айдар», - сказано у повідомленні.

«Дізнавшись координати розташування групи російських журналістів ВГТРК та інших цивільних осіб під Луганськом, вона передала їх бойовикам. Після цього саме за цими координатами був проведений мінометний обстріл, в результаті якого загинули співробітники ВГТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин», - вважають у Росії.

Як відомо, Надія була взята в полон сепаратистами наприкінці червня під час бою поблизу міста Щастя. Інтернет облетіло відео, на якому вона мужньо трималася на допиті у терористів.

За словами її сестри, за звільнення Надії грошей не вимагали, а лише звільнення усіх їхніх ополченців.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися