У Києві виставка захопленої у терористів російської техніки та зброї
Україна

У Києві виставка захопленої у терористів російської техніки та зброї

11 липня 2014, 19:47
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні у Києві у меморіальному комплексі Національного музею Великої вітчизняної війни відкрито виставку доказів причетності Росії до підтримки терористів, які безчинствують на Сході України.

Усі бойові підрозділи - учасники антитерористичної операції, показали громадськості захоплені в боях з бандформуваннями на Сході зброю та військову техніку, окремі зразки якої є на озброєнні лише Російської Федерації. 

СБУ представила беззаперечні свідчення того, що Росія фінансує терористів-найманців, вербує та готує бойовиків на своїх військових базах, здійснює відверту інформаційну агресію в мережі Інтернет.

Детальні зізнання затриманих найманців та диверсантів ГРУ ГШ РФ, паспорти та військові квитки російських громадян,  сепаратистські агітки - все це речові докази, вилучені у фігурантів кримінальних проваджень.

СБУ оприлюднила схеми фінансових потоків для вербування найманців, виплати їм грошової винагороди за вбивства українських військових та мирних жителів. Українська спецслужба вилучила понад 22 мільйони гривень готівкою, заблокувала 25 рахунків з 50 мільйонами гривень.

«Слідчими СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо 16 громадян РФ, причетних до діяльності спецслужб Росії, 72 громадян України, підозрюваних у посяганні на конституційний лад і територіальну цілісність України, державній зраді, диверсіях. 160 громадян України підозрюються у тероризмі, масових заворушеннях, контрабанді зброї. Більшість з них, і це вже доведено, діяли за вказівками російських спецслужб», - підсумував керівник слідчого підрозділу СБУ Василь Вовк.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися