У Луцьку з військового взяли 700 гривень за довідку: подробиці
Україна

У Луцьку з військового взяли 700 гривень за довідку: подробиці

14 вересня 2023, 09:36
0
-1
Сподобалось?
-1

Військовослужбовець Олександр поскаржився на те, що його побратимові довелося віддати 700 гривень за довідку від психіатра в Липинах, що в Луцькому районі.

Про це йдеться в сюжеті «Конкурент TV».

Військовослужбовець каже, що їхав на фронт і мав отримати сертифікат від психіатра, який нібито мав би бути для нього безплатний. Однак воїну довелося віддати 700 гривень за нього. Чоловік обурюється, що, окрім дорогої амуніції, бійцям доводиться платити ще й за папірець.

«Скажіть, будь ласка, так має бути? У Володимирі військовим взяти сертифікат в психіатричній лікарні безкоштовно. А в Липинах з військового, який в той самий день їхав на схід, просто здерли 700 гривень. Амуніцію за 100 тисяч купи, на війну їдь та ще й заплати лікарні 700 гривень за кусок паперу», - йдеться в дописі.

В приватному листуванні автор допису розповів журналістам, що ця історія сталася з його побратимом.

У коментарях небайдужі волиняни також обурилися цим фактом.

Журналісти телеканалу «Конкурент TV» вирішили зв'язатися з керівництвом обласної психіатричної лікарні та дізнатися, що ж насправді сталося та як їхня лікарня надає послуги військовослужбовцям.

«Це є платна послуга. Ніде не оговорено, що для військовослужбовців вона безкоштовна. На жаль, Національна служба здоров'я медичні огляди не оплачує взагалі. Тариф на цю послугу був затверджений обласною радою. Дороговартісні обстеження йдуть в цій сумі. Довідка видається на основі огляду, який включає все лабораторні обстеження крові, сечі, на вміст наркотиків. Ці обстеження досить дороговартісні. Вони проводяться для того, щоб певні категорії осіб не допустити до роботи чи служби, які мають певні ризики», - говорить т.в.о директора Волинської обласної психіатричної лікарні №1 міста Луцька Сергій Дудка.

Він каже, що всі обстеження для утримання сертифіката про проходження огляду у психіатричній лікарні коштують 630 гривень.

Разом з тим, наголошує Сергій Дудка, до керівництва лікарні ніхто не звертався зі скаргою з цього приводу. Каже, що безплатно такий сертифікат військові можуть утримати для іншої справи.

«Під час війни було оговорено для видачі сертифікатів на отримання дозволу користування зброєю. По користуванню зброї довідки видавали безкоштовно. Але, якщо саме на цей вид діяльності, на жаль, у нас пільг ніяких не передбачено», - додав чоловік.

Сергій Дудка також зазначив, що самостійний медзаклад не може вирішувати, безплатно обслуговувати військового чи ні, адже за таке загрожує кримінал.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися