В Україні Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024
Україна

В Україні Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024

18 вересня 2023, 09:56
0
0
Сподобалось?
0

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в 1,56 трильйона гривень і видатками загального фонду у 3,108 трильйона. Про це повідомив премʼєрміністр Денис Шмигаль.

«Ключовий акцент цього проєкту – оборона і безпека нашої країни. Скеровуємо понад половину всіх ресурсів бюджету – 1,685 трильйона гривень. Ця сума на 113 мільярдів більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само, як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян і бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони», – зазначив голова уряду.

Другий пріоритет — соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 мільярдів гривень – на 25 мільярдів більше, ніж цього року.

Третій пріоритет – медицина та освіта. На медицину – 202 мільярди гривень, що на 24 мільярди перевищує видатки 2023 року. На освіту – 179 мільярдів, і це на 23 мільярди більше, ніж цього року.

Четвертий пріоритет – підтримка ветеранів. Видатки за цією програмою збільшують удвічі – з 6,8 мільярда гривень у 2023 році до 14,3 мільярда в наступному.

Пʼятий пріоритет – відновлення нашої економіки. Жодного підвищення податків не передбачають.

Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів «єРобота», підтримку українських стартапів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися