Україна замовила 100 нових трансформаторів перед можливими обстрілами
Україна

Україна замовила 100 нових трансформаторів перед можливими обстрілами

5 жовтня 2023, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

Україна планує виробити або замовити 100 нових високовольтних трансформаторів замість знищених росіянами.

Іноземні трансформатори для України будуть зберігатися в Польщі і Румунії, доки вони не будуть потрібні через російські обстріли.

“Замовлено 100 нових високовольтних трансформаторів, половину з яких буде вироблено всередині країни, а решту – закуплено за кордоном. Але напади на українські заводи призвели до того, що фактично зроблено мало вітчизняних”, – йдеться в матеріалі.

За словами очільника Міненерго Германа Галущенка, наша держава готується до нових можливих обстрілів енергетичної інфраструктури. Утім, цього року вона набагато вразливіша, ніж торік, адже немає надлишкових потужностей, а запасного обладнання – мало.

Він наголосив, що українські інженери знайшли “хитромудрі” схеми розподілення електроенергії та обладнання по країні. В Україні залишилося багато старих трансформаторів, тому нещодавно виведені з експлуатації після проведення модернізації можна під’єднати у випадку потреби.

Зазначимо, що Програма розвитку ООН звітувала, що у квітні 2023 року потужності з виробництва електроенергії скоротилися на 51% порівняно з періодом перед російським вторгненням у лютому 2022 року. Зокрема найбільша частина виробництва енергії припадала на атомну енергетику, а через окупацію ЗАЕС потужність цієї галузі впала на 44%.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що опалювальний сезон 2023-2024 буде складнішим, аніж попередній, адже обстріли росіянами енергетичної інфраструктури триватимуть й надалі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися