Україна отримала від США всі обіцяні танки Abrams
Україна

Україна отримала від США всі обіцяні танки Abrams

18 жовтня 2023, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

Україна отримала всі танки M1A1 Abrams американського виробництва, обіцяні Києву адміністрацією президента США Джо Байдена. Мова йде про 31 танк.

Про це заявив представник армії США у Європі та Африці полковник Мартін О'Доннелл "Голосу Америки".

За його словам, всі українці, які тренувалися на танках разом з американськими військовими в Німеччині, також повернулися в Україну разом із боєприпасами та запасними частинами до танків.

"Ми виконали угоду. З цього моменту вони (Україна) мають визначати, коли і де вони забезпечать цей потенціал", - сказав О'Доннелл.

Він також зауважив, що може знадобитися деякий час, перш ніж Abrams відправлять на поле бою, оскільки українським військовим потрібно перевірити наявність необхідних елементів підтримки та визначити, коли і де використовувати танки для досягнення найбільшого ефекту проти російських військ.

"Я думаю, що Україна буде обмірковано вирішувати, коли і де вона їх використовуватиме", - додав О'Доннелл.

Танки Abrams в Україні

У січні 2023 року США оголосили, що передають Україні 31 танк Abrams. Ці поставки стали поштовхом до надання Україні німецьких танків Leopard 2 європейськими партнерами.

25 вересня стало відомо, що перші танки Abrams вже в Україні.

Раніше начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш зауважив, що українські захисники почнуть використовувати американські танки Abrams, коли прийде час і дозволятимуть тактичні умови. "Поки що не будемо розкривати карти де саме й коли саме вони ввійдуть у взаємодію з ворогом. Нехай це для них буде сюрпризом", - сказав він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися