Маєток СИМОНЕНКА
Україна

Комуніст Симоненко жив у розкішному палаці

11 листопада 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Двадцять років, з 1994-го по 2014-й, комуністична партія на чолі зі своїм лідером Петром Симоненком обиралась до Верховної Ради України.

За рахунок українців їм надавалось житло, платилась велика заробітна плата тощо. Держава Україна дала цим людям все. А коли ворог перейшов наші кордони, серед перших зрадників був комуніст Симоненко.

Один з маєтків оформлений на волинського зятя

Сьогодні СБУ оголосила колишньому лідеру комуністів Петру Симоненку про підозру у державній зраді. За даними слідчих, він підтримував військові дії рф та під час окупації Київщини розмістив у себе вдома російських спец­призначенців. Вони й вивезли його за межі держави, аби вберегти «цінний» кадр  від небезпек війни.

У рамках кримінальної справи правоохоронці провели обшук у будинку головного українського комуніста. Насправді, це розкішний палац. Очевидно, його власник «забув», що комунізм прагне усунути різницю між багатими і бідними та створити рівний доступ до матеріальних благ і можливостей для всіх. Проте цих принципів він дотримувався тільки на словах.

Як пише Вікіпедія, один із будинків Симоненка знаходиться біля Києва в селі Горенка. Тут його маєток займає ділянку один гектар 37 соток землі, вартістю приблизно понад 1,5 мільйона доларів. Розташований навпроти соснового лісу, на ділянці є дот часів Другої світової війни. Саме обійстя вписане в схил, через це кількість поверхів різна в різних частинах будинку, й коливається від чотирьох до двох. Ринкова ціна маєтку становить не менше пів мільйона доларів. Петро Симоненко мешкав тут разом з другою дружиною журналісткою Оксаною Ващенко. Ділянка ж оформлена на сина Андрія, який є зятем ексдепутатки Катерини Ващук з Горохівщини.

Ванна – як однокімнатка квартира

Кришталеві люстри, ванна в позолоті

Ще один розкішний маєток, у якому провели обшук і з якого втікав Симоненко під час окупації, знаходиться на околиці села Березівка, за 20 кілометрів від Києва.

Як видно на знімках, зроблених журналістами, резиденція голови забороненої КПУ займала досить велику територію. Окрім будинку, поруч є також невеличкий ставок у формі серця та лісопосадка для прогулянок.

Всередині дім ексдепутата оформлений явно недешевими килимами. Один із них – червоний з серпом і молотом. Зі стелі звисає аристократична люстра, поруч на стіні – радянський прапор кольору крові. Справжньою «перлиною» будинку є ванна кімната. З фото можна здогадатися, що її розміри – як однокімнатні квартири, у яких переважно мешкає електорат Симоненка. Помітно, що комуніст обожнював водні процедури. Просторе приміщення оформлене фресками з польовими квітами, а різне банне приладдя оздоблене позолотою.

Все це може позмагатись хіба що із помешканням колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки.

Марта ДИМИДІВСЬКА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися