Виплати військовим залишаться на рівні 2023 року, – Міноборони
Україна

Виплати військовим залишаться на рівні 2023 року, – Міноборони

28 грудня 2023, 14:28
0
0
Сподобалось?
0

На виплати військовослужбовцям у 2024 році виділять 751,3 мільярда гривень, доплати військовим залишаться на рівні 2023 року.

Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир в інтерв’ю ВВС Україна, – пише Суспільне.

«Щодо доплат в розмірі 30 та 100 тисяч гривень, уряд планує зберегти ці виплати протягом періоду дії воєнного стану, як це передбачено постановою Кабміну № 168», – пояснив посадовець.

Водночас Джигир зазначив, що якщо зросте інтенсивність боїв чи збільшиться кількість військових, потрібно буде збільшувати фінансування та змінювати бюджет.

«Наш оборонний бюджет закладено в умовах найбільшого збройного конфлікту в Європі з часів Другої світової. На полі бою ведеться постійна запекла боротьба, тож вірогідність збільшення інтенсивності бойових дій існує щодня. Це слід враховувати, як і можливе зростання чисельності армії, яку треба буде своєчасно забезпечувати», – додав заступник міністра.

Нагадаємо: розмір грошового забезпечення мобілізованих в Україні залежить від кількох факторів. Вони можуть додатково отримувати винагороду у розмірі 30, 50 та 100 тисяч гривень щомісяця. Крім того, військовослужбовці мають право на збереження місця роботи та заробітку там. А також грошову допомогу у разі отримання бойової травми, поранення, контузії чи встановленні інвалідності.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися