Чи зміниться у квітні ціна на газ для українців
Україна

Чи зміниться у квітні ціна на газ для українців

30 березня, 12:15
0
0
Сподобалось?
0

В Україні тариф на газ не зміниться щонайменше до 30 квітня. З 1 квітня, як і в березні, українці платитимуть за кожен кубометр блакитного палива 7,96 грн. Це стосується майже 98% населення.

Як повідомляють в «Нафтогазі», послугами компанії користуються 12,4 мільйона українців. Тариф «Нафтогазу» зафіксований до кінця квітня і становить 7,96 гривні.

Разом з тим близько 2% українців користуються послугами інших постачальників газу. Їх ціна може бути як меншою, так і більшою, ніж у «Нафтогазу». Тариф на газ в квітні не зміниться у жодного з постачальників.

В квітні вартість газу теоретично можуть змінити. Проте причин для збільшення ціни немає. Справа в тому, що після початку повномасштабної війни, а також в результаті знищення промислових споживачів блакитного палива, зменшення кількості споживачів, Україна власним видобутком забезпечує свої потреби.

Крім того, на газовій біржі за рік вартість тисячі кубометрів знизилась із 15,1 тисячі до 11,29 тисячі гривень. Тож причин для підвищення цін немає.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися